Aktuelt

Det er her alt begynner

Det skjer mye hos B45!

På denne siden finner du utvalgte aktiviteter og avtaler vi ønsker å fremheve.

B45 reiser til Vestlandet

Ny Sotrabru er verdens største heldigitale bru.

Ny Sotrabru er verdens største heldigitale bru, hvor alt fra design til utførelse er digitalt. Dette gir mer detaljerte løsninger, mindre misforståelser på byggeplass og bedre kvalitet på brua, dette er noe av det vi kaller bærekraft i praksis.

Riksveg 555 Sotrasambandet er et OPS-prosjekt, og den største infrastrukturkontrakten i det europeiske markedet, med en verdi på 19,8 milliarder NOK. I september 2021 ble Sotra Link tildelt kontrakten og Norconsult startet umiddelbart prosjektering av ny Sotra bru.

Brua blir en firefelts hengebru med gangfelt, prosjektert og bygd heldigitalt, med bærekraftige løsninger.

Brua får et hovedspenn på 608 meter og en totallengde på 900 meter. Brukassa utføres i stål og blir 30 meter bred. Tårna utføres i betong og blir 145 meter høye. Bærekabelen utføres som PPWS (Prefabricated parallel wire strands) som forankres i berg på tradisjonell måte.

B45 Anlegg AS skal bistå i dette prosjektet med kontrollingeniør og oppfølging av spennarmeringsarbeider for et italiensk selskap som heter TENSA.

Bygg reis deg

B45 Anlegg AS var på Bygg Reis Deg i Lillestrøm

Bygg Reis Deg ble arrangert i perioden 18-21 oktober på Nova Spektrum i Lillestrøm. Her møtte man over 380 utstillere som viste frem de beste løsningene innen bygg, bolig og eiendomsutvikling. B45 Bygg og Anlegg AS var selvfølgelig på plass og knyttet viktige kontakter med utvalgte bransjefolk.

Consto Sør AS

B45 Anlegg AS signerte kontrakt med Consto Sør AS.

B45 Anlegg AS signerte kontrakt med Consto Sør AS, på utførelsen av betongarbeider og montasje av betongelementer på Ineos nye fabrikk i Bamble i Telemark. Betongarbeidene starter umiddelbart og pågår til våren 2024. Kontakten sikrer B45 jobb i vinterhalvåret 2023/2024.

B45 Administrasjon

Fra venstre: Kjell Ivar Thoresen (prosjektleder), Kim Vøllestad (daglig leder), Michal Kuciak (prosjektleder) og Roger Jonskås (anleggsleder).

Marked og anbud

Vi i B45 Anlegg AS er dedikerte til å levere tjenester av høy kvalitet, og vi mener at god forståelse av markedet og effektiv håndtering av anbudsprosessen er avgjørende for vår suksess.